onsdag 12 september 2012

Mahatma konstaterar!

"Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony"


6 kommentarer:

  1. Vad bra,
    Mahatma vet nog mycket!

    SvaraRadera
  2. bra där Jossan! kram på dig inför kommande äventyr!
    /Emelie

    SvaraRadera
  3. Tänk om man är deprimerad, tänker att man är deprimerad och säger det. Is that happiness?
    /Daniel

    SvaraRadera
  4. Du anklagar påståendet för att inte vara helt vattentätt alltså? Det gör du säkert rätt i. Men det kanske inte alla gånger är det som ett citat har som funktion... Om du fattar vad jag menar? Jag menar vad stämmer i alla lägen och alla situationer? Det kanske ändå kan finnas poäng och sanningshalt i det även om det inte håller i varenda exempel.

    SvaraRadera
  5. Visserligen, men som det är formulerat tolkar jag det lite som en definition, och en sån är menad att vara allmängiltig. När det man tänker, säger och gör är i harmoni är det väldigt bra, men jag vet inte om glädje är det rätta ordet.
    /Daniel

    SvaraRadera
  6. Mm, jag förstår vad du menar. Men sen tror jag ju att han i citatet i och med ordet "happiness" mer specifikt vill komma åt nåt slags balanserat, harmoniskt tillstånd mer än plain "glädje" på svenska. Men ja jag förstod din poäng, och citatet håller antagligen inte som en definition av glädje, utan kanske mera tvärtom håller det som en definition på att "då det du tänker, gör och säger" harmoniserar så resulterar det i något, men vilken ord som på ett hållbart sätt ska kunna beskriva skeendet är väl lite oklart.

    SvaraRadera